• Fáklyás ballagás
  • Nyitott Kör Egyesület
  • Projektnap
  • Projektnap
  • Projektnap
Budapesti Gazdasági SZC
Berzeviczy Gergely
Két Tanítási Nyelvű
Közgazdasági Szakgimnáziuma


Aktuális
Főoldal/Aktuális


NévnapÓrarend
A hét: páratlan, B hét: párosPDF Alapítvány

Alapítványi támogatást fogadunk
1%
Berzeviczy "Berze-Börze" Alapítvány
Adószáma: 18047503-1-41
OTP Bank Nyrt.
Számlaszám: 11704007-20054355KözösségVizsgák

Pénz7 iskolaAz iskola új honlapja
Az iskola honlapja megszűnt, további híreket, közleményeket nem teszünk már rajta közzé. Az új honlap a www.berzeviczy.hu oldalon található.8. osztályosok részére
Nyílt napok

Ideje: 2018. október 25-26., november 13-14. és december 5., 8:00-11:20-ig

Az iskolánkba látogató diákok és szülők betekintést nyerhetnek intézményünk életébe, és tanórákat is látogathatnak. A megtekinthető órákat a későbbiekben tesszük közzé.8. osztályosok részére
Előkészítő

Iskolánk 2018. október 8-tól ingyenes előkészítő tanfolyamot indít matematika és magyar nyelv tantárgyakból.

Az előkészítő tanfolyamra a Jelentkezési lap letölthető itt, leadási határideje (e-mailben vagy személyesen) folyamatos. Az előkészítőhöz csatlakozni lehet október 26-ig.

Az előkészítő időpontjait letölthetőek itt.

Mivel a tanfolyam törvényi rendelkezés miatt ingyenes, kérjük – önkéntes alapon, lehetőségükhöz mérten – iskolánk alapítványát támogassák!Kódolás hete 2018Tájékoztató a 2018. őszi OKJ-s vizsgákkal kapcsolatban
A vizsgára jelentkezés határideje: 2018. augusztus 31.

A jelentkezéshez szükséges:
- jelentkezési lap (az iskolában rendelkezésre áll)
- javító/pótló vizsga esetén törzslapkivonat az előző vizsgáról

Az írásbeli vizsgák időpontja: 2018. október 2. A szóbeli vizsgák időpontjáról később tudunk felvilágosítást adni.

A javító és pótló vizsga az első alkalommal ingyenes.Országos versenyeredmény matematikából
Kovács Kristóf 12. A osztályos tanuló az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen 9. helyezést ért el, így idén ő az ország 9. legjobb matematikusa. Szívből gratulálunk Kristófnak, és felkészítő tanárának Székelyné Kerekes Ágnesnek.Digitális Témahét 2018
Iskolánk csatlakozott a Digitális Témahét 2018 programjához!

Április 9-13. között több digitális projekt is megvalósításra kerül. A 9.c osztály Gabnay Réka, Jakubek Renáta és Nagy Noémi tanárnő mentorálásával két 21.századi angol irodalmi kávéház üzleti tervét készíti el. Külső mentoruk a nagy múltú Művész Anno 1898 Művész Kávéház és Cukrászda lesz.

A 10.a osztály Gráf Tímea tanárnő mentorálásával összerakja a nemrégiben iskolánkba érkezett Lego Mindstorms robotokat és elkezd megismerkedni a programozásukkal.

Mindeközben a teljes iskola digitális eszközök bevonásával és pályázatokkal ünnepli meg A magyar költészet napját április 11-én.Miniszteri elismerő oklevél
Márciusban miniszteri elismerő oklevelet kapott Kökény Erzsébet, iskolánk szakmai igazgatóhelyettese, kiemelkedő munkájáért! Gratulálunk!Tanári pályázat
Jakubek Renáta közgazdász tanárunk a Pénziránytű Alapítvány Tanári díját nyerte el a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért. Gratulálunk!
Pénz7

A Pénz7 tematikus hetén idén a hitelezésről volt szó. Ennek kapcsán a mi iskolánkba látogatott az Iskolapad műsora, hogy megnézzék, hogyan is zajlódik. Jakubek Renáta tanárnő óráját vették fel a 11.C osztályban.

A műsor iskolánk felvételével indít, megtekinthető itt.Kiváló versenyeredmény!
Kovács Kristóf 12. A osztályos tanulónk a matematika OKTV országos döntőjébe jutott, ami azt jelenti, hogy az ország legjobb 50 matematikusa közé tartozik.

Felkészítő tanára: Székelyné Kerekes Ágnes.

További eredményes felkészülést kívánunk a döntőhöz!Fogyasztóbarát iskola
Iskolánk elnyerte a fogyasztóbarát iskola címet. Az elismerő oklevelet Dr. Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár személyesen adta át az iskolának.

Vendégünk volt Dr. Zsigmond Barna Pál alporgármester úr is.

A képek megtekinthetőek itt.

Az eseményről cikket is olvashatnak itt.
Iskolánk az Újpest TV-ben

Iskolánk Read, Write and...Perform elnevezésű angol nyelvi versenye felkeltette az Újpesti Televízió érdeklődését is. Az alábbi linken megtekinthető a két győztes csapat felkészítő tanárával és az egyik versenyszervezővel készített interjú.
Az adás megtekinthető itt.
Rádióban az Ökoiskolánk!

November 16-án volt hallható a rádióban az a beszélgetés, amelyet a Karc FM készített iskolánkkal, mint ökoiskolával. A beszélgetésen részt vett: Nagy Noémi tanárnő, Magyarosi Katalin 10. C, Szekerka Laura 11. B, Neubrandt Gergely 11.B. A felvétel itt hallható a 33. perctől kezdődően.
Tévében a Berze!

Szeptember 19-én az M1 Iskolapad stábja felvételt készített a 9.a osztályban a pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatásáról. Az adást megnézheted itt.
A Központi Statisztikai Hivatalban jártunk!
Szeptember 16-án pénteken a Radován László tanár úr és Vaskóné Murath Magdolna tanárnő kíséretében a 11. b. osztály a KSH-ban járt az intézmény nyílt napján. Kaptak egy rövid tájékoztatást a hivatal történetéről, illetve az idei évben esedékes "kis népszámlálás"-ról, amit mindig két népszámlálás között, félidőben szoktak tartani, egy kb. 5 %-os mintán. Ebben az évben a mikrocenzus 10 %-os lesz, mert mélyebb területi bontásban igyekeznek megcsinálni, illetve a megszokottnál nagyobb kétirányú migráció következményeit is szeretnék látni. Megtudták továbbá, hogy egy magyar átlagember 20 évet alvással, 15 évet munkával, 12 évet tévé nézéssel, 19 napot a távirányító keresésével tölt el. Szabadon élni, csak az élete 1/5-e marad számára, ami közben 9000 csésze kávét iszik meg.

A tájékoztató után egy röpke vetélkedőt is rendeztek gyerekeinknek, csupa olyan kérdéssel, ami a bevezető részben szóba került. Itt ők derekasan helyt álltak, sokat nevettek és remekül érezték magukat. A játékban elért pontjaik alapján mindenki kapott valami apró ajándékot, ami nagy örömöt okozott nekik. Végezetül a KSH könyvtárát is megmutatták, ahol többek között láthattuk a könyvtár legkisebb és legnagyobb kötetét, sőt a pincében a tömörített tárolást is megcsodálhattuk, megforgathattuk a hatalmas lemezszekrényeket megmozgató kormánykerekeket is. A mellékelt képeket a KSH fotósai készítették, melyek megtekinthetőek itt.Versenyeredmények
Legfrissebb versenyeredményeink megtekinthetőek a Versenyek menüpont alatt.