• Európai Parlament
 • Fáklyás ballagás
 • Nyitott Kör Egyesület
 • Projektnap
 • Projektnap
 • Projektnap
 • Projektnap
Budapesti Gazdasági SZC
Berzeviczy Gergely
Két Tanítási Nyelvű
Közgazdasági Szakgimnáziuma


Aktuális
Főoldal/Aktuális


NévnapÓrarend
A hét: páratlan, B hét: párosPDF Alapítvány

Alapítványi támogatást fogadunk
1%
Berzeviczy "Berze-Börze" Alapítvány
Adószáma: 18047503-1-41
OTP Bank Nyrt.
Számlaszám: 11704007-20054355Közösség


Vizsgák
Felvételi eredmények 8. osztályosok részére
A 2017/2018-as tanévre felvett tanulók listája megtekinthető itt.
Gratulálunk minden leendő berzés diákunknak!Felvételi értesítés
Kedves 8. osztályos tanulók!

A felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést 2017. április 25-26 között postán kapják meg.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a személyiségi jogok védelme miatt telefonon nem adhatunk felvilágosítást.

Megértésüket köszönjük!Utazási kedvezmény!
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Szakmák Éjszakája rendezvény helyszíneire a közösségi közlekedést 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe. Igazolás a titkárságon igényelhető.Ideiglenes felvételi rangsor
0006 informatika tagozat, 4 évfolyamos közgazdasági szakterületre jelentkezők ideiglenes felvételi rangsora itt.
0007 angol tagozat, 4 évfolyamos közgazgasági szakterületre jelentkezők ideiglenes felvételi rangsora itt.
0008 angol nyelvi előkészítő tagozat,4+1 évfolyamos közgazgasági szakterületre jelentkezők ideiglenes felvételi rangsora itt.
0009 német nyelvi előkészítő tagozat, 4+1 évfolyamos közgazgasági szakterületre jelentkezők ideiglenes felvételi rangsora itt.
0010 angol két tanítási nyelvű, 5 évfolyamos közgazdasági szakterületre jelentkezők ideiglenes felvételi rangsora itt.

Várhatóan felvehető létszám:
0006 - 17 fő
0007 - 17 fő
0008 - 17 fő
0009 - 14 fő
0010 - 34 főHVG rangsor
A HVG 2016-os rangsora szerint iskolánk
 • Budapest 6. legjobb szakközépiskolája,
 • 2. legjobb közgazdasági szakközépiskolája
 • és az ország 12. legjobb szakközépiskolája.
 • Békamentés
  Ebben a tanévben is lesz békamentés iskolánkban. A felhívás megtekinthető itt.  Felnőttoktatás - szakmai képzés (Frissítve: 2017.01.18.)
  Iskolánkban keresztféléves pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ képzés indul. A szakképesítés megszerzése felnőttoktatás keretében, esti tagozaton történik, heti három nap délutáni elfoglaltságot jelent. Képzési időpontok: hétfő, szerda és csütörtök délután. A képzés két éves, és első vagy második szakképesítés megszerzése esetén ingyenes.

  A jelentkezés korhatárhoz nem kötött, feltétele az érettségi végzettség.
  A képzésről bővebb információkat itt olvasható.

  Jelentkezni január 31-ig lehet. Online jelentkezés: itt.

  Beiratkozni 2017. január 4-től folyamatosan lehet munkanapokon 8 és 16 óra között személyesen az iskolatitkárságon. A beiratkozáshoz, kérjük, hozzák magukkal érettségi bizonyítványukat, és ha van, OKJ –s bizonyítványukat is.

  Érdeklődni lehet személyesen a BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumában (1047 Budapest Baross utca 72.) vagy telefonon a 369-3505 telefonszámon, 8-20 óráig. A beiratkozás folyamatos. Minden nap várjuk kedves jelentkezőinket!  Iskolánk az Újpest TV-ben

  Iskolánk Read, Write and...Perform elnevezésű angol nyelvi versenye felkeltette az Újpesti Televízió érdeklődését is. Az alábbi linken megtekinthető a két győztes csapat felkészítő tanárával és az egyik versenyszervezővel készített interjú.
  Az adás megtekinthető itt.
  Rádióban az Ökoiskolánk!

  November 16-án volt hallható a rádióban az a beszélgetés, amelyet a Karc FM készített iskolánkkal, mint ökoiskolával. A beszélgetésen részt vett: Nagy Noémi tanárnő, Magyarosi Katalin 10. C, Szekerka Laura 11. B, Neubrandt Gergely 11.B. A felvétel itt hallható a 33. perctől kezdődően.
  Tévében a Berze!

  Szeptember 19-én az M1 Iskolapad stábja felvételt készített a 9.a osztályban a pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatásáról. Az adást megnézheted itt.
  A Központi Statisztikai Hivatalban jártunk!
  Szeptember 16-án pénteken a Radován László tanár úr és Vaskóné Murath Magdolna tanárnő kíséretében a 11. b. osztály a KSH-ban járt az intézmény nyílt napján. Kaptak egy rövid tájékoztatást a hivatal történetéről, illetve az idei évben esedékes "kis népszámlálás"-ról, amit mindig két népszámlálás között, félidőben szoktak tartani, egy kb. 5 %-os mintán. Ebben az évben a mikrocenzus 10 %-os lesz, mert mélyebb területi bontásban igyekeznek megcsinálni, illetve a megszokottnál nagyobb kétirányú migráció következményeit is szeretnék látni. Megtudták továbbá, hogy egy magyar átlagember 20 évet alvással, 15 évet munkával, 12 évet tévé nézéssel, 19 napot a távirányító keresésével tölt el. Szabadon élni, csak az élete 1/5-e marad számára, ami közben 9000 csésze kávét iszik meg.

  A tájékoztató után egy röpke vetélkedőt is rendeztek gyerekeinknek, csupa olyan kérdéssel, ami a bevezető részben szóba került. Itt ők derekasan helyt álltak, sokat nevettek és remekül érezték magukat. A játékban elért pontjaik alapján mindenki kapott valami apró ajándékot, ami nagy örömöt okozott nekik. Végezetül a KSH könyvtárát is megmutatták, ahol többek között láthattuk a könyvtár legkisebb és legnagyobb kötetét, sőt a pincében a tömörített tárolást is megcsodálhattuk, megforgathattuk a hatalmas lemezszekrényeket megmozgató kormánykerekeket is. A mellékelt képeket a KSH fotósai készítették, melyek megtekinthetőek itt.  Felkészítés a Corvinus Egyetem középfokú B2 nyelvvizsgájához
  40 órás vizsgafelkészítő nyelvtanfolyamot indítunk angol nyelvből a Budapesti Corvinus Egyetem Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpontjának középfokú (B2) angol nyelvvizsgájához.

  A Berzéseknek szóló tájékoztató olvasható itt, a jelentkezési lap pedig itt.

  A külsősöknek szóló tájékoztató olvasható itt, a jelentkezési lap pedig itt. A szintfelmérő letölthető itt.  Már lehet jelentkezni az ingyenes nyelvi és informatikai képzésre!!
  A képzés neve:
  1. Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
  2. Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)

  A jelentkezés feltétele:
  1. KKV I: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai végzettség.
  2. KKV II: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen 5-ös szintű szakképesítés vagy részszakképesítés, KER B1 szintű nyelvtudás angol vagy német nyelvből.

  Bővebb információ letölthető itt. A jelentkezési lap letölthető itt.  Elérhető a 2015. évi országos kompetenciamérés eredménye.
  A részletes elemzés elérhető itt.  Versenyeredmények
  Legfrissebb versenyeredményeink megtekinthetőek a Versenyek menüpont alatt.