• Európai Parlament
  • Fáklyás ballagás
  • Nyitott Kör Egyesület
  • Projektnap
  • Projektnap
  • Projektnap
  • Projektnap
Budapesti Gazdasági SZC
Berzeviczy Gergely
Két Tanítási Nyelvű
Közgazdasági Szakgimnáziuma


Aktuális
Főoldal/Aktuális


NévnapÓrarend
A hét: páratlan, B hét: párosPDF Alapítvány

Alapítványi támogatást fogadunk
1%
Berzeviczy "Berze-Börze" Alapítvány
Adószáma: 18047503-1-41
OTP Bank Nyrt.
Számlaszám: 11704007-20054355KözösségVizsgák

Pénz7 iskola70 év - 70 km!
Iskolánk életének minden egyes éve legyen egy túrasorozat egy kilométere.
Járjuk végig együtt a tanév végéig!

A túrákon külsősök is részt vehetnek, ráadásul minden túra egy-egy ötöst jelent testnevelésből.

Az első túra: 2017. október 21., szombat. Útvonal: Csillaghegy - Kevély-nyereg - Egri vár - Pilisborosjenő.
Költség: BKK bérlet + 1db vonaljegy VAGY 3db vonaljegy.

A túrasorozat egy éjszakai túrával fog záródni Pünkösdkor.

Jelentkezés mindig Szathmáry-Király Sándornál alias Sanyi bácsinál a stúdióban.
Jó túracsapat esetén a jó hangulat garantált!Nyitott kapuk
2017. november 9-én, csütörtökön és 10-én, pénteken ismét megnyitjuk az iskolát, és ismét lehetőséget biztosítunk az alaposabb tájékozódásra és a tanórák megtekintésére.
  • 7.45-től igazgatónk, Koronkáné Járai Annamária részletes tájékoztatót tart az iskoláról, a tervezett osztályokról és a képzési rendszerről, majd
  • 8.40-től 11.20-ig (2-3-4. órák) lehetőségük lesz tanórákat látogatni.
Minden órasávban 6-8 tanórát tudunk megnyitni a látogatók előtt, melyeken a részvétel korlátozott számban lehetséges: 5-15 vendéget tudunk elhelyezni a tantermekben.

A látogatható órákat a honlapon és a FB oldalon is közzé tesszük.

A 8-os diákok a Titkárságon (I. emeleten a „Fogadó” feliratú ajtónál) kapnak igazolást arról, hogy részt vettek valamelyik tanórán, ezt kell az általános iskolákban az osztályfőnököknek átadni.

Kérjük a szülőket és a diákokat is, hogy távozás előtt osszák meg velünk élményeiket, tapasztalataikat!8. osztályosok részére
Előkészítő

Iskolánk 2017. november 6-tól ingyenes előkészítő tanfolyamot indít matematika és magyar nyelv tantárgyakból.

Előkészítő tanfolyamra a Jelentkezési lap letölthető itt, leadási határideje (e-mailben vagy személyesen): 2017. október 20. péntek.

Az előkészítő időpontjai letölthetők itt.

Mivel a tanfolyam törvényi rendelkezés miatt ingyenes, kérjük – önkéntes alapon, lehetőségükhöz mérten – iskolánk alapítványát támogassák!Tankönyvek fizetése
Tisztelt Szülők!

Azoknál a tanulóknál, ahol a tankönyvek fizetésénél utalást választottak, a következő bankszámlaszámra kell az összeget utalni: 64400068-30107825-11100049. Az utalásnál a megjegyzés rovatban szerepeljen a Tanuló neve, oktatási azonosítója, a fizetendő számla száma. Fizetési határidő: 2017. szeptember 15.Iskolánk az Újpest TV-ben

Iskolánk Read, Write and...Perform elnevezésű angol nyelvi versenye felkeltette az Újpesti Televízió érdeklődését is. Az alábbi linken megtekinthető a két győztes csapat felkészítő tanárával és az egyik versenyszervezővel készített interjú.
Az adás megtekinthető itt.
Rádióban az Ökoiskolánk!

November 16-án volt hallható a rádióban az a beszélgetés, amelyet a Karc FM készített iskolánkkal, mint ökoiskolával. A beszélgetésen részt vett: Nagy Noémi tanárnő, Magyarosi Katalin 10. C, Szekerka Laura 11. B, Neubrandt Gergely 11.B. A felvétel itt hallható a 33. perctől kezdődően.
Tévében a Berze!

Szeptember 19-én az M1 Iskolapad stábja felvételt készített a 9.a osztályban a pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatásáról. Az adást megnézheted itt.
A Központi Statisztikai Hivatalban jártunk!
Szeptember 16-án pénteken a Radován László tanár úr és Vaskóné Murath Magdolna tanárnő kíséretében a 11. b. osztály a KSH-ban járt az intézmény nyílt napján. Kaptak egy rövid tájékoztatást a hivatal történetéről, illetve az idei évben esedékes "kis népszámlálás"-ról, amit mindig két népszámlálás között, félidőben szoktak tartani, egy kb. 5 %-os mintán. Ebben az évben a mikrocenzus 10 %-os lesz, mert mélyebb területi bontásban igyekeznek megcsinálni, illetve a megszokottnál nagyobb kétirányú migráció következményeit is szeretnék látni. Megtudták továbbá, hogy egy magyar átlagember 20 évet alvással, 15 évet munkával, 12 évet tévé nézéssel, 19 napot a távirányító keresésével tölt el. Szabadon élni, csak az élete 1/5-e marad számára, ami közben 9000 csésze kávét iszik meg.

A tájékoztató után egy röpke vetélkedőt is rendeztek gyerekeinknek, csupa olyan kérdéssel, ami a bevezető részben szóba került. Itt ők derekasan helyt álltak, sokat nevettek és remekül érezték magukat. A játékban elért pontjaik alapján mindenki kapott valami apró ajándékot, ami nagy örömöt okozott nekik. Végezetül a KSH könyvtárát is megmutatták, ahol többek között láthattuk a könyvtár legkisebb és legnagyobb kötetét, sőt a pincében a tömörített tárolást is megcsodálhattuk, megforgathattuk a hatalmas lemezszekrényeket megmozgató kormánykerekeket is. A mellékelt képeket a KSH fotósai készítették, melyek megtekinthetőek itt.Versenyeredmények
Legfrissebb versenyeredményeink megtekinthetőek a Versenyek menüpont alatt.