• Fáklyás ballagás
  • Nyitott Kör Egyesület
  • Projektnap
  • Projektnap
  • Projektnap
Budapesti Gazdasági SZC
Berzeviczy Gergely
Két Tanítási Nyelvű
Közgazdasági Szakgimnáziuma


Két tanítási nyelvű
Iskolánk/Az iskola bemutatása »/Két tanítási nyelvű


NévnapÓrarend
A hét: páratlan, B hét: párosPDF Alapítvány

Alapítványi támogatást fogadunk
1%
Berzeviczy "Berze-Börze" Alapítvány
Adószáma: 18047503-1-41
OTP Bank Nyrt.
Számlaszám: 11704007-20054355KözösségVizsgák

Pénz7 iskola

Angol két tanítási nyelvű tagozat


A két tanítási nyelvű képzést, iskolánk egyik sikerágazatát, 2000-ben indítottuk el. 
Célunk, hogy a tagozaton érettségi bizonyítványt szerző diákok felsőfokú tudás birtokában zárják ötéves tanulmányaikat. 
A tagozatra való bekerülésnek nem előfeltétele a célnyelv ismerete. Esélyt szeretnénk adni mindazoknak, akik az általános iskolában nem tanulták az angol nyelvet, vagy nem szereztek kellő nyelvismeretet. 
A nyelvi képzés az előkészítő évfolyamon rendkívül intenzíven, heti 18 órában zajlik angol anyanyelvi tanár közreműködésével. A kilencedik évfolyamtól kezdve szaktantárgyakat: történelem, gazdasági és jogi alapismeretek, valamint célnyelvi civilizációs ismereteket is angol nyelven oktatjuk. Felsőbb évfolyamokon a szakmai tárgyak közül pénzügyi alapismereteket tanítunk angol nyelven.
A szaknyelvi képzéssel jó esélyt adunk diákjainknak a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon. A két tanítási nyelvű tagozaton érettségiző diákok piacképes nyelvtudás birtokában zárják középiskolás tanulmányaikat. 
Sokan a felsőfokú általános nyelvvizsga bizonyítvány mellett középfokú, néhányan felsőfokú OECONOM gazdasági szakmai nyelvvizsgát szereznek középiskolai tanulmányaik végére. A tagozaton tanuló diákok aktív részesei fővárosi és országos nyelvi versenyeknek, kulturális rendezvényeknek. Ezeken a versenyeken évről évre dobogós helyeken végzünk.